Ακινητοποιήθηκε τελικά το άλογο που έτρεχε σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, σπέρνοντας φόβο και τρόμο.

Το αφηνιασμένο τετράποδο πιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ με τη συνδρομή πολιτών, αφού είχε προκαλέσει τροχαίο κοντά στο Στρατόπεδο Γεωργούλα, πέφτοντας πάνω σε κινούμενο αυτοκίνητο. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ο αστυνομικός στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου Στέργιος Δημόπουλος το σταμάτησε κάνοντας φραγμό με το αυτοκίνητο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και τις μηχανές της ΔΙΑΣ, στην Αδμήτου 67. Ο αστυνομικός Στέργιος Πάσχος, που έχει δικά του άλογα και γνώριζε πώς να το προσεγγίσει, κατάφερε να το πιάσει από το καπίστρι.

Το τετράποδο θα φιλοξενηθεί προσωρινά στον στάβλο του προέδρου του Συλλόγου Ιππασίας «Κένταυροι Βόλου», Δημήτρη Τσούκα.

Αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του ζώου, δίνει κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε μόνος του στην Αστυνομία, καθώς είχε ξεκινήσει ήδη αναζητήσεις.

Το άλογο άρχισε να τρέχει στους κεντρικούς δρόμους γύρω στις 21:10. Έκοψε την τριχιά από την οποία ήταν δεμένο και άρχισε να τρέχει ανάμεσα σε οχήματα και πεζούς. Για την ακινητοποίησή του κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και η Ομάδα ΔΙΑΣ.