Ένας 30χρονος είναι ο φερόμενος ως δράστης που κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και πρόκληση σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εις βάρος ενός 27χρονου και της 30χρονης φίλης του από την Αθήνα με τους οποίους διασκέδαζε αρχικά σε ένα μπαρ επί της Τ. Οικονομάκη και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Μεταμόρφωσης . Οι τρεις, αφού έκλεισε το κατάστημα της Τάκη Οικονομακη στις 12.30 αποφάσισαν να συνεχίσουν την διασκέδαση τους στην περιοχή της Μεταμόρφωσης μαζί με δύο ακόμη κοπέλες.

Κάποια στιγμή ο 30χρονος Βολιώτης περιέλουσε με κρασί την 30χρονη που αντέδρασε, με τον δράστη, όπως καταγγέλθηκε να την γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Αμέσως αντέδρασε και ο 27χρονος φίλος της, ο οποίος δέχτηκε κι αυτός γροθιά στο πρόσωπο. Ο 30χρονος φέρεται να άρπαξε και την τσάντα της 30χρονης. Οι παθόντες ειδοποίησαν την Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε για τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος μετά από καταδίωξη από άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα στην οδό Κασσαβέτη με Ανθ. Γαζή.

Ο 30χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για ξυλοδαρμούς, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, καθώς το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.