Μπορεί να τηρείται “σιγή ασυρμάτου” προς το παρόν, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά το γεγονός είναι πως μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο εντατικών προσπαθειών και επαφών με επιχειρηματίες από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και αυτοδιοίκησης, η μεγαλύτερη ίσως επένδυση με τις περισσότερες θέσεις εργασίας (υπολογίζονται γύρω στις 6500)  από τον καιρό των “τσιμέντων” και της Ντάτσουν, θα γίνει μέσα στο 2022 πραγματικότητα στον Βόλο και μάλιστα μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Η τεράστια επένδυση που θα δώσει φτερά στο βιοτικό επίπεδο των βολιωτών και την αγορά έχει να κάνει με την -πανάκριβη πλέον – ενέργεια και υπολογίζεται πως θα ανακουφίσει – με δωρεάν παροχές – και σε αυτό τον τομέα κατοίκους, σχολεία και δημόσια κτήρια.

Πρόκειται συγκεκριμένα για μια μεγάλου μεγέθους (τύπου Tr 7+) μονάδα άντλησης ηφαιστειακού μάγματος από τα έγκατα της γης, το οποίο θα μετατρέπεται σε ενέργεια που με τη σειρά της θα κινεί τουρμπίνες

Το ηφαιστειακό μάγμα θα αντλείται από βάθος 2500 μέτρων κάτω από τον λόφο του Σαρακηνού, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών κατοίκων, ήταν ηφαίστειο στους προϊστορικούς χρόνους και με αγωγούς θα μεταφέρεται στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου θα βρίσκονται και οι γιγαντιαίες τουρμπίνες.

“Η εγκατάσταση του εργοστασίου θα γίνει σε χώρο έκτασης περίπου 17 στρεμμάτων, οπότε θα χρειαστεί να γίνουν και κάποιες απαλλοτριώσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας   “Magma destruktiv”, κος Χατζημισέλ Γκαζέλ, αλλά αυτές θα γίνουν με κατεπείγουσες φαστ τρακ διαδικασίες ενώ για τις αποζημιώσεις θα δοθούν κρυπτονομίσματα και μετοχές της εταιρείας.

Όσο για το αν η άντληση μάγματος και η παρουσία των τουρμπινών σε αστικό περιβάλλον, εγκυμονούν κινδύνους, αλλά και για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις περιβαλλοντολόγων, οικολόγων κλπ, ο κος Γκαζέλ τόνισε πως ο κίνδυνος απ αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις είναι πρακτικά μηδενικός, καθώς στατιστικά δεν έχει γίνει ούτε ένα ατύχημα (!) ποτέ, είναι απολύτως ασφαλές και πρόκειται για την πρώτη παρόμοια εγκατάσταση στον κόσμο, οπότε δεν υπάρχουν και σχετικές μελέτες επικινδυνότητας. “Ξεκινάμε με μηδενική εμπειρία, κανένα προηγούμενο κι αυτό είναι καλό” είπε χαρακτηριστικά. “Άλλωστε, η φθηνή ενέργεια, οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη που θα φέρει αυτή η επένδυση, αξίζουν και μερικές μικρές θυσίες εκ μέρους των ωφελουμένων που θα είναι οι κάτοικοι της πόλης”