Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται φρουρούμενος ένας 88χρονος, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία σκότωσε την Κυριακή μια γάτα, τοποθετώντας τη σε πλαστική σακούλα την οποία έκλεισε και πέταξε στα σκουπίδια. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη και του βεβαιώθηκε χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ που προβλέπει η νέα νομοθεσία για θανάτωση ζώου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 88χρονος φέρεται να είναι συνταξιούχος κληρικός. Έγινε αντιληπτός από περαστικό, την ώρα που πετούσε το άψυχο ζώο. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία τον αναζήτησε και τον συνέλαβε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ηλικιωμένος το βράδυ της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια αισθάνθηκε αδιαθεσία, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Την Τρίτη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και διαβίβασε τη δικογραφία στην ανακριτή. Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ή θα πάρει εξιτήριο και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για κατάθεση ή θα πάει ο ανακριτής στο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 88χρονος φέρεται να σκότωσε την Κυριακή, μια πιθανόν αδέσποτη γάτα με ξύλινη ή μεταλλική ράβδο, στη συνέχεια την έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου.

Για κακή του τύχη όμως έγινε αντιληπτός από περαστικό, που έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, που εντόπισε τον συνταξιούχο και τον συνέλαβε τη Δευτέρα. Ο ίδιος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι θα απολογηθεί για την πράξη του στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο του.