Στη Βόρεια Κορέα, το 2014, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ επέβαλλε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είχαν τον ίδιο (κοινό) όνομα με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να το αλλάξουν. Όπως όλα δείχνουν, βέβαια, ο Κιμ τελευταία προχώρησε σε μία κίνηση που το… τερμάτισε, επιβάλλοντας σε όλες τις γυναίκες της χώρας, που έχουν το ίδιο όνομα με τη 10χρονη κόρη του, Γιου Αε (Ju Ae) να μετονομαστούν.
Τη 10χρονη Γιου Αε προορίζει ο Κιμ για διάδοχό του και μελλοντική ηγέτη της χώρας. Σύμφωνα με την πολιτική της Βόρειας Κορέας, ως ένδειξη σεβασμού, ο ανώτατος άρχοντας της χώρας δεν μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τους κοινούς πολίτες. Το καθεστώς της Πιονγκγιάνκγ, όμως, δε σταμάτησε στη Γιου Αε. Πρόσφατα διέταξε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν. Το ίδιο υποχρεώθηκαν οι πολίτες να κάνουν και με τα παιδιά τους.
Υποχρεωμένοι να φέρουν ονόματα σύμφωνα με το κομμουνιστικό καθεστώς

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι Βορειοκορεάτες ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν ονόματα σύμφωνα με την ιδεολογία του κομμουνιστικού καθεστώτος, όπως τα Chung Sim (πίστη), Chong Il (όπλο), Pok Il (βόμβα) ή Ui Song (δορυφόρος). Αυτή η πολιτική, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε χαλαρώσει, αφήνοντας τους πολίτες να ονομάζουν τα παιδιά τους περισσότερο «ανάλαφρα», με ονόματα όπως Ri (αγαπημένος), So Ra (κογχύλι) και Su Mi (σούπερ ομορφιά).

Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι τα ονόματα αυτά διαφθείρουν τον λαό και μοιάζουν με αυτά της Νότιας Κορέας. Έτσι, έδωσε εντολή να τα αλλάξουν. Πολλά από τα ονόματα που τελειώνουν, αντί για τα σκληρότερα σύμφωνα, σε μαλακά φωνήεντα, σύμφωνα με το καθεστώς, δίνονται σε παιδιά στη Νότια Κορέα. Αυτό από μόνο του μπορεί να αγγίζει και τα όρια της προδοσίας.