Πριν λίγες ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές της Eurovision 2024 η τελική λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μετά από μία περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων με τους Δημόσιους Ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, η EBU ανακοίνωσε πως συνολικά 37 κράτη θα ανέβουν στη σκηνή, διεκδικώντας το τρόπαιο της δημοφιλούς διοργάνωσης.

Η φετινή Eurovision είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους Σουηδούς, καθώς αυτή η διοργάνωση αποτελεί την επέτειο των 50 χρόνων από τη νίκη των ABBA στη Eurovision 1974. Ωστόσο, τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος φαίνεται να είναι αρνητικά στην ιδέα ενός reunion στη σκηνή του Μάλμε


Στη φετινή Eurovision τα μισά Βαλκάνια μένουν εκτός, αφού Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία δεν θα δώσουν το “παρών”, αν και η επιστροφή τους βρισκόταν υπό συζήτηση. Εκτός διαγωνισμού θα παραμείνει και η Ουγγαρία.

Ακόμα, σύμφωνα με τη διοργανώτρια Αρχή, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2024, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας (TVR) για την πιθανή συμμετοχή της.

Τα παραπάνω αποτελούν μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελλάδα και τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι, καθώς σημαντικοί σύμμαχοι της χώρας μένουν εκτός διαγωνισμού.