Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε μαζί με την κόρη του μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, σε μια νέα ένδειξη ότι το κορίτσι πιθανότατα προετοιμάζεται για να αναλάβει την εξουσία σύμφωνα με το οικογενειακό καθεστώς.

Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ, ονομάζεται Ζου Άε και είναι περίπου 9 ετών. Η Ζου Άε συνόδευε την Τρίτη τον Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με τη σύζυγό του Ρι Σολ Ζου σε επίσκεψη στους στρατώνες και στη συνέχεια σε δείπνο για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPA), ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA) ανέφερε, σύμφωνα με το CCN, ότι το να βλέπουν τον Κιμ και την «σεβαστή του» κόρη στο συμπόσιο το βράδυ της Τρίτης ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους στρατιωτικούς που ήταν παρόντες.
Την Τετάρτη το κορίτσι εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά παρακολουθώντας με τον Κιμ μια τεράστια νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε αριθμός ρεκόρ διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Η παρέλαση, που είχε σκοπό να παρουσιάσει τα πιο προηγμένα όπλα της Βόρειας Κορέας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της χώρας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο NK News με έδρα τη Σεούλ, στην παρέλαση παρουσιάστηκαν τουλάχιστον δέκα από τους πιο μεγάλους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας, τους Hwasong-17. Μαζί με αυτούς παρουσιάστηκε κάτι που οι αναλυτές εκτιμούν ότι ήταν ένα πρωτότυπο ή ομοίωμα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου στερεού καυσίμου μέσα στους εκτοξευτήρες του.

Η ανάπτυξη αυτού του είδους των ICBM αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Πιονγκγιάνγκ, καθώς θα καταστήσει τους πυρηνικούς της πυραύλους πιο δύσκολους στον εντοπισμό και κατά συνέπεια στην κατάρριψη.
Ο αριθμός των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση έχει προκαλέσει ανησυχία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένας τέτοιος αριθμός πυραύλων – οι οποίοι θεωρητικά μπορούν να χτυπήσουν μέχρι την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ – θα μπορούσε ενδεχομένως να κατακλύσει την πυρηνική άμυνα των ΗΠΑ εάν κάθε πύραυλος έφερε πολλαπλές πολεμικές κεφαλές.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δεν παρείχαν λεπτομέρειες, αλλά ανέφεραν ότι ένα τέτοιο οπλοστάσιο καταδεικνύει τις «ισχυρές αποτρεπτικές ικανότητες και ικανότητες αντεπίθεσης της χώρας».

Ορισμένοι αναλυτές της Βόρειας Κορέας υποστήριξαν ότι στα πλάνα εμφανίζεται επίσης ένας νέος εκτοξευτής ICBM που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει έναν πύραυλο στερεού καυσίμου. Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να εκτοξευθούν πιο γρήγορα από τους πυραύλους υγρού καυσίμου. Ωστόσο, το καθεστώς του Κιμ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ με επιτυχία πυραύλους στερεού καυσίμου μεγάλου βεληνεκούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέλαση έρχεται μετά από ένα χρόνο που καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση των κυρώσεων του ΟΗΕ, αυξάνοντας τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.
naftemporiki.gr