Τα ελληνικά νησιά φιλοδοξούν να γίνουν Covid-free για να υποδεχτούν και πάλι τουρίστες.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν ένα φιλόδοξο σχέδιο να «δελεάσουν» τους τουρίστες ώστε να επιστρέψουν στα ελληνικά νησιά. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Ο εμβολιασμός των ντόπιων κατοίκων των ελληνικών νησιών. Πολλοί από τους ντόπιους κατοίκους του νησιού βασίζονται στον τουρισμό και αδημονούν να τον δουν να ξανανοίγει. (Δεν είναι, όμως, όλοι το ίδιο αισιόδοξοι, προειδοποιεί το BBC).

Καθώς τα ελληνικά νησιά ετοιμάζονται να υποδεχτούν και πάλι τουρίστες, η διαδικασία του εμβολιασμού αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι να μετατρέψει τα νησιά της χώρας, όπως τη Μήλο, σε ταξιδιωτικούς προορισμούς Covid-free.

Ο εμβολιασμός των νησιωτών αλλά και των επαγγελματιών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.  Αξίζει να σημειωθεί πως νησιά, όπως η Μήλος, με πληθυσμό γύρω στους 5.000 κατοίκους, φιλοξενούν τον Αύγουστο περίπου 25.000 επισκέπτες. Ωστόσο, το 2020 η Ελλάδα υποδέχτηκε μόλις το 25% των ταξιδιωτών που υποδεχόταν τα προηγούμενα έτη.