Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ καλωσόρισαν στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Το δεύτερο παιδάκι της με τον Πρίγκιπα Χάρι έφερε στον κόσμο η Μέγκαν Μαρκλ.

Η Δούκισσα του Σάσεξ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο οποίο θα δώσουν το όνομα Λίλιμπετ “Λίλι” Νταϊάνα Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.

«Με μεγάλη χαρά, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, τη Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor», αναφέρεται στη λιτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ζευγαριού.

Η Λίλι γεννήθηκε την περασμένη Παρασκευή (04/06) στις 11:40 π.μ. στο Santa Barbara Cottage Hospital στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Ο Χάρι ήταν παρών στη γέννηση της μικρούλας, ενώ τόσο αυτή όσο και η τρισευτυχισμένη μητέρα είναι υγιείς και «ξεκουράζονται στο σπίτι τους».

«Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας, ενώ απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια», πρόσθεσε η εκπρόσωπός τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα της μικρής αδελφής του Άρτσι (γεννήθηκε το 2019) αποτελεί κραυγαλέα εκδήλωση πρόθεσης για… ανακωχή από το ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται στα μαχαίρια με το Παλάτι, μετά το Megxit και τη συνέντευξη – βόμβα στην Όπρα Γουίνφρεϊ με την οποία ανατίναξε το Μπάκιγχαμ, καθώς Lilibet φωνάζει τη Βασίλισσα Ελισάβετ η στενή της οικογένεια.

Το δεύτερο όνομα του βρέφους είναι προς τιμήν της γιαγιάς του και μητέρας του Χάρι, πριγκίπισσας Νταϊάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 28 Αυγούστου 1996.

Η «Λίλι» θα είναι όγδοη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

«Στις 4 Ιουνίου μάς δόθηκε η ευλογία να καλωσορίσουμε στον κόσμο την κόρη μας, Λίλι. Είναι περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε και είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και τις προσευχές που νιώσαμε να έρχονται προς το μέρος μας από κάθε γωνιά του κόσμου. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχιζόμενη καλοσύνη και στήριξή σας σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή στιγμή για την οικογένειά μας», αναφέρεται στο site της Archewell, της ΜΚΟ που έχουν ιδρύσει οι Σάσεξ.

Το ζευγάρι δέχθηκε πολλές ευχές μέσω social media από ανώνυμους και επώνυμους χρήστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

ην ίδια ώρα, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο γιος της Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, καθώς επίσης και ο Ουίλιαμ, ο αδελφός του Χάρι, και η σύζυγός του Κέιτ «ενημερώθηκαν και είναι ενθουσιασμένοι» από την είδηση της γέννησης της κόρης του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ανακτόρων.