Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι γαλλικές αρχές καθώς «ψευτοεθελοντές» απειλούν να διαταράξουν την ομαλή οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, οι διοργανωτές του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς διαθέτουν πληροφορίες ότι κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του περιβάλλοντος, θα δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν προβλήματα στη διάρκεια των αγώνων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντας θα επιχειρήσουν να ενταχθούν στη λίστα των εθελοντών προκειμένου να διαταράξουν με όποιο τρόπο μπορέσουν το ήρεμο κλίμα των αθλητικών εκδηλώσεων.

Στην πραγματικότητα, οι «ψευτοεθελοντές» είναι πολέμιοι των Ολυμπιακών Αγώνων κι έχουν ταυτότητα: Είναι μέλη της ομάδας «Καταστροφή 2024», όπως αποκαλούνται.

Στα social media, η ομάδα επισημαίνει πως, όσοι συμμετέχουν στον εθελοντισμό, θα πρέπει να πληρωθούν για την εργασία τους.

«Ο εθελοντισμός υποτίθεται ότι είναι για το κοινό καλό και αυτό δεν ισχύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς δεν πραγματοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς», δήλωσε ο Άρθουρ, μέλος της ομάδας «Καταστροφή 2024».

Ο 25χρονος Γάλλος, που δηλώνει ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος, διαμένει στο Σεν Ντενίς, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι περισσότεροι αγώνες.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή ή να προσπαθήσει να διαταράξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν επιλεγεί στη λίστα των εθελοντών.

Μαζί με άλλους που τάσσονται κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην «πόλη του φωτός», ο Άρθουρ πιστεύει ότι η διοργάνωσή τους θα επιβαρύνει το περιβάλλον και θα λειτουργήσει προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και της ελίτ, όχι όμως των ντόπιων.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του 2024 προσπαθούν να συγκεντρώνουν 45.000 εθελοντές, επισημαίνοντας ότι ο εθελοντισμός, που έχει χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενους αγώνες, είναι μια ευκαιρία για τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους εθελοντές λήγει στις 3 Μαΐου.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων υποστήριξαν ότι θα επιλέξουν με προσοχή τους υποψήφιους εθελοντές λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια, όπως για παράδειγμα, ότι θα έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν εμπειρία.

Το βρετανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς, από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος επιχείρησε να περάσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση – ενεργοποιώντας το άρθρο 49, παράγραφος 3 του Συντάγματος- οι πολέμιοι της κυβέρνησης Μακρόν έχουν αυξηθεί σημαντικά.