Υλικά

32 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
5 κουτ. σούπας ούζο
1½ κουτ. σούπας μέλι
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.
Βήμα 2
Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.