Ισόπαλοι Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, της πρώτης αναμέτρησης μεταπολεμικά όπου ο νυν καγκελάριος δεν διεκδικεί την επανεκλογή του.

Η τάση ενίσχυσης της εκλογικής επιρροής του SPD και του Όλαφ Σολτς παραμένει, την ώρα που ο συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων της Γερμανίας CDU/CSU καταγράφει δημοσκοπικά το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, εν όψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός συνασπισμός με υποψήφιο τον Άρμιν Λάσετ καταγράφει απώλειες 3 μονάδων, πέφτοντας σε ποσοστό 22%, όσο και ο νυν υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στη Γερμανία

Πιο πίσω, σε υψηλά ποσοστά παρότι χαμηλότερα από την δημοσκοπική έκρηξη των περασμένων μηνών, οι Πράσινοι, με ποσοστό 17%.

Η εκλογική επιρροή του SPD, όπως καταγράφεται σε αυτή την τελευταία δημοσκόπηση, είναι η υψηλότερη για το συγκυβερνών κόμμα από το 2017, σύμφωνα με την Bild.

Στην προεκλογική εκστρατεία και η Μέρκελ

Το Σάββατο, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ μπήκε για πρώτη φορά στην προεκλογική μάχη, προσφέροντας την ολόψυχη στήριξή της στον πιθανό διάδοχό της από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) Άρμιν Λάσετ, πέντε εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Περιγράφοντας τον Λάσετ ως τον «μελλοντικό καγκελάριο της Γερμανίας» σε μια προεκλογική εκδήλωση στον συναυλιακό χώρο Tempodrom του Βερολίνου, η Μέρκελ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για εκείνον επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολιτικό που καθοδηγείται από τις χριστιανικές αξίες και είναι αφοσιωμένος στο να «χτίζει γέφυρες» μεταξύ των ανθρώπων