«Τι να κάναμε;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης σε ερώτηση σχετικά με την απραξία της κυβέρνησης μπροστά στην μεγάλη αύξηση των τιμών της ενέργειας, πριν τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που θα φέρει νέες επιπτώσεις στην ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης μας είπε ότι η κυβέρνηση κρατά την ψυχραιμία της και εμπιστεύεται την Ε.Ε. και επιδόθηκε σε ένα ακόμα παραλήρημα ζητώντας από τους πολίτες να σκεφτούν τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα είχε βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

«Θα κάνουμε το σταυρό μας που έχουμε εμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ και δεν κάναμε το χατίρι σε εκείνους που χόρευαν εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος στο Σύνταγμα, οι ανόητοι, και θα μας έπαιρναν όλους στο λαιμό τους. Φανταστείτε να ήμασταν σήμερα σε δραχμή και να είχαμε πληθωριστική δραχμή και να έπρεπε να αγοράσουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο».

«Θα κάνουμε το σταυρό μας που ο αείμνηστος εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα. Που μπήκαμε στο ευρώ επί Σημίτη. Που μας κράτησε ο Σαμαράς στο ευρώ όταν όλοι λέγανε ότι θα βγούμε. Εγώ θα προσθέσω θα κάνουμε και το σταυρό μας, που ο Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος, για το αν ήμασταν σήμερα στη δραχμή» είπε επίσης.

Δεν χρειάστηκε πάντως να κάνει τον σταυρό του για τα αδιευκρίνιστα ποσά που προέκυψαν στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis και τις αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν σε έλεγχο των εταιρειών του υπουργού, αφού η δικογραφία… αρχειοθετήθηκε.