Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, με μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας, δυστυχώς γιατί μία μικρή- αλλά όχι τόσο μικρή ώστε να μην μας ανησυχεί- μειοψηφία έχει αποφασίσει να τινάξει τη χώρα στον αέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι εννοεί πως η χώρα θα «τιναχθεί στον αέρα» σε ό,τι αφορά το σύστημα υγείας και όχι την οικονομία. «Η οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και αντέχει», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η τουριστική χρονιά πήγε «πάρα πολύ καλά», ξεπερνώντας τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα ανακοίνωσε αύριο, τόνισε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις κυρίως για ανεμβολίαστους «γιατί αυτοί έχουν αποφασίσει να ρισκάρουν περισσότερο». 

Σε ερώτηση για την εστίαση και την ψυχαγωγία, ανέφερε ότι «δεν συζητείται καν» η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους. «Νομίζω ότι τον φετινό χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό, εξήγησε, δεν είναι τιμωρία για τους ανεμβολίαστους, αλλά θέμα διαχείρισης του κινδύνου. 

«Σφάλουν σφόδρα όσοι δεν εμβολιάζονται. Θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα, τους εαυτούς τους και την οικογένειά τους», υπογράμμισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να επιβάλει νέο lockdown. 

Ο λόγος δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά και ηθικός εξήγησε, γιατί 6 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το καθήκον τους και εμβολιάστηκαν. «Ο κίνδυνος που διατρέχουν είναι σχετικά μικρός. Δεν μπορείς να πεις σε αυτούς “ξανακλείσου μέσα”. Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε lockdown, τουλάχιστον στους εμβολιασμένους», υπογράμμισε.