Το γιαουρτογλυκό ψυγείου είναι το εθνικό μας γλυκό. Οι παραλλαγές είναι άπειρες και οι επιλογές απεριόριστες. Ο ανανάς όμως είναι ο βασιλιάς των συγκεκριμένων γλυκών καθώς ο συνδυασμός του με το γιαούρτι είναι πραγματικά εθιστικός και συγχρόνως υπέροχα ανάλαφορος. Είναι από τα γλυκά που θα θες να ισιώνεις συνέχεια με ένα κουταλάκι απευθείας μέσα από το ταψί.

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive χτυπημένα στο blender
120 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα

500 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. λευκή κουβερτούρα
260 γρ. κύβοι ανανά σε χυμό (1 συσκευασία, σουρωμένη)

Εκτέλεση

Για τη βάση

Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το βούτυρο αγελάδος μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 17 εκ.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει

Για την κρέμα

  • Κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε
  • Τέλος, προσθέτουμε και τους κύβους ανανά και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη μπισκοτένια βάση που έχουμε προετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2 ώρες