Αν είστε στο Παρίσι και βλέπετε δύο Πύργους του Άιφελ δεν έχετε παραισθήσεις. Το διάσημο αξιοθέατο είναι ήδη εντυπωσιακό από μόνο του. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας δεύτερος πύργος δίπλα του αυτές τις μέρες είναι κάτι μοναδικό και μάλιστα προσωρινό.

Πολλοί επισκέπτες εκμεταλλεύονται αυτές τις ημέρες για να επισκεφθούν τη γαλλική πρωτεύουσα και να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στο μικρότερο αντίγραφο που η Δημαρχία του Παρισιού τοποθέτησε στο Πεδίον του Άρεως (Champ de Mars) για να συνοδεύσει ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της σύγχρονης κοινωνίας. Ονομάζεται “Eiffela” και είναι μια κατασκευή ύψους όχι λιγότερο από 33 μέτρα και βάρους 32 τόνων.

«Μην ανησυχείτε, βλέπετε καλά», ανέφερε η σελίδα της Πόλης του Παρισιού στο Twitter.
Δεδομένου ότι η 1η Απριλίου ήταν πρωταπριλιά σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, πολλοί εξέλαβαν την ανάρτηση ως αστείο. Αν και κατάλαβαν ότι ήταν αληθινή, ο επίσημος λογαριασμός του La tour Eiffel στο Twitter έκανε φάρσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μια άλλη ανάρτηση που έδειχνε μια διαφάνεια γύρω από το διάσημο αξιοθέατο


Ο Πύργος του Άιφελ εγκαινιάστηκε πριν από 134 χρόνια, γι’ αυτό και το αντίγραφο εκτίθεται. Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 10 Απριλίου, οπότε και θα απομακρυνθεί, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
naftemporiki.gr