Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με τη δική του ξεχωριστή σημασία διεξήχθη σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου, στο γήπεδο της πόλης «Νίκος Πέρκιζας». Παρά το τσουχτερό κρύο, οι ομάδες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αντιμετώπισαν την ομάδα των Ρομά Χαλανδρίου και όλοι μαζί έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, τιμώντας έτσι την Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων, η οποία καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ.

Το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος μάλιστα φόρεσε και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και αγωνίστηκε για λίγη ώρα με την ομάδα των Ρομά.

«Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι ίσοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης και αφού έδωσε τα συγχαρητήρια σε όλους, προσέθεσε: «Στέλνει ένα μήνυμα αυτό το παιχνίδι, πως η Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη».

«Η Αστυνομία λέει όχι στα στερεότυπα, στις φυλετικές διακρίσεις και στον ρατσισμό», ανέφερε από τη δική του μεριά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης.

Τον ρόλο του οικοδεσπότη είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου Κώστας Ευθυμίου, ο οποίος πέρα από το καλωσόρισμα στάθηκε και στην εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους του Κέντρου Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά Χαλανδρίου, οι οποίοι είχαν και τον συντονισμό αυτής της δράσης.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο διοικητής του Α.Τ. Χαλανδρίου Ιωάννης Κραβαρίτης.

Για την ιστορία το ματς έληξε 1-0 υπέρ της ομάδας των αστυνομικών.