O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τους τρόπου πρόληψης και αντιμετώπισης των ιώσεων που δυστυχώς ταλαιπωρούν μεγάλους και μικρούς αυτή την περίοδο.

Βασικός ομιλιτής ήταν ο παιδίατρος κ. Δουλγέρης ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή -ομιλία του κ. Τσώτα, Διασώστη-πλήρωμα Ασθενοφόρου ατο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου με θέμα «Πρώτες βοήθειες – Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS)».

Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ. Ελλη Εκμετζιάν ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Ennitime is a good time και εξήγησε πόσο σημαντικές είναι ανάλογες δράσεις από γονείς, πάντα σε συνεργασία και με το εκπαιδευτικό σώμα, προκειμένου να εξελίσεται το κομμάτι και της κοινωνικής παιδείας και συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών με κοινό σκοπό την φροντίδα των παιδιών.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Είναι ουσιαστική η πραγματοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων γιατί βάζει και τους γονείς σένα ευρύτερο πλαίσιο αναζήτησης και ενημέρωσης όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τη σωματική υγεία των παιδιών αλλά και σε ερωτηματικά που προκύπτουν στην καθημερινότητα των γονέων.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου είναι ένα από τα σχολεία που πρωτοπορούν σε ιδέες και δράσεις και αποδεικνύουν πως οι νέοι γονείς θέλουν να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στη σχολική ζωή των παιδιών όχι ως απλοί παρατηρητές αλλά ως ενεργοί γονείς με συνειδητότητα στο δύσκολο και συνάμα μοναδικό για τον καθένα, γονεϊκό ρόλο.

syn adv group