Η δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάζει το OPEN, με τη βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κώστα Παναγόπουλου

Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης για τον μήνα Μάιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με τη ψήφο τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η ΝΔ κρατά σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Παράλληλα «αγκάθια» φαίνεται αποτελούν για την Κυβέρνηση το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και η εγκληματικότητα, με τους πολίτες να απαντούν σε ποσοστό 67% ότι αισθάνονται λίγο ή καθόλου ασφαλείς.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, το 38% πιστεύει ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ το 21% εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα

Είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Είστε ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών; Θα λέγατε ότι αισθάνεστε ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας; Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN TV. Παράλληλα τέθηκαν τα επίμαχα ζητήματα της συνεπιμέλειας των παιδιών αλλά και της ελάχιστης βάσης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Αυξημένα βλέπει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει 6,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%.

Στη δημοσκόπηση της ALCO το 41% εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι 23% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα αυτό, «κανέναν» απαντά το 32%.

Σχεδόν ένας στους 4 πολίτες (ποσοστό 38%) εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία. Αντιθέτως, το 21% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει την ικανοποίησή του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, έναντι μόλις 25% που απαντά «όχι»

Ως προς το επίμαχο θέμα της συνεπιμέλειας, το 49% πιστεύει ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια εξίσου και από τους δύο γονείς.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για την εγκληματικότητα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο (34%) ή καθόλου (33%) ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις (24%) που απαντούν «αρκετά» και 7% που απαντούν «πολύ».

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές.