Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε νέα μέτρα για την είσοδο του κοινού σε υπηρεσίες στο Δημόσιο, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού. Ειδικότερα, οι πολίτες που προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν διά ζώσης, πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα

Ειδικότερα, οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκαν η είσοδος των πολιτών στο Δημόσιο να γίνεται εφόσον υπάρχει μία από τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:

    Πιστοποιητικό εμβολιασμού

    Πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) ή

    Rapid test (48 ωρών).

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμα και αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Σε μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Λάρισα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπουν σε μίνι lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη για την Covid-19 παραμένουν η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Πιερία, η Πέλλα και η Καβάλα.

Τα μέτρα που ενεργοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς, στο πλαίσιο του μίνι lockdown, είναι τα ακόλουθα:

    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.