Η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έχει επιφέρει επιπτώσεις και στον αθλητισμό της χώρας, καθώς πολλοί ξένοι παίκτες που αγωνίζονται στις ρωσικές ομάδες παίρνουν την απόφαση να αποχωρήσουν.

Την αρχή έκαναν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Τόρνικε Σενγκέλια, Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιόχαν Βόιγκτμαν, ενώ υπάρχουν ήδη οι φήμες ότι θα αποχωρήσει αμέσως από την Ούνικς Καζάν και ο Τζάρελ Μπράντλεϊ.

Ύστερα από όλους αυτούς φαίνεται πως σειρά παίρνουν και οι ξένοι παίκτες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να ζήτησαν από τη διοίκηση της ομάδας να αποχωρήσουν ως ελεύθεροι μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και απ’ ό,τι φαίνεται το αίτημά τους έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες που αναμένεται να αποχωρήσουν από τη Ζενίτ είναι οι Κουζμίνσκας, Γκουντάιτις, Νέιπιερ, Κάρτερ, Λόιντ, Μπάρον, Φράνκαμπ, Πόιθρες, Πονίτκα και Μίκι.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το staff, αλλά και για τα άτομα της διοίκησης. Δηλαδή, οι Μάνος Παπαδόπουλος, Τσάβι Πασκουάλ, Ίνιγο Θορθάνο και Διαμαντής Παναγιωτόπουλους μπορούν επίσης να φύγουν από τη χώρα και η κατάσταση μοιάζει πλέον πολύ δύσκολη για τη Ζενίτ σε όλα τα επίπεδα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την ομάδα για το μέλλον των ξένων παικτών στη Ζενίτ, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει και κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Οι τελευταίες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι προφανές ότι οδηγούν τη χώρα σε διεθνή απομόνωση.

Είναι δεδομένο, μετά την αναβολή των αγώνων των ρωσικών ομάδων την περασμένη αγωνιστική, ότι σίγουρα θα αναβληθούν και αυτήν την αγωνιστική, και όπως όλα δείχνουν ο ορισμός νέων ημερομηνιών θα είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω και αν συνυπολογιστεί ότι οι ρωσικές ομάδες αναμένεται να χάσουν όλους τους ξένους παίκτες τους, είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί η χρονιά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνικς.