Ιδιαίτερα φορτισμένος κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας.

Ο μάρτυρας τη χαρακτήρισε άψογη μητέρα, είπε ωστόσο ότι είχε εμμονική ζήλεια.

«Το 2018 έκανα μια επιπολαιότητα: ξεκίνησα μια σχέση, γνώρισα μια κοπέλα και ενθουσιάστηκα. Το έμαθε, ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Της είπα ότι εγώ στη θέση της δεν θα το συγχωρούσα και πως αν γυρίσω σπίτι, θα ήθελα να μη χαλάσει η οικογένεια. Η σχέση μας ήταν έκρυθμη, φθάναμε λεκτικά στον χωρισμό για ασήμαντες αφορμές. Καυγαδίζαμε με μηνύματα, γύριζα σπίτι και ήμασταν μια χαρά, όλα ηρεμούσαν».
Ο θάνατος της Μαλένας

«Τον Μάρτιο του ’19 βλέπουμε ένα καρουμπαλάκι, ένα πρήξιμο και νομίσαμε ότι κάτι την τσίμπησε στον ύπνο. Ενημερώσαμε τη γιατρό, μας έδωσε μια αγωγή για 10 μέρες, αλλά δεν έφευγε το πρήξιμο. Μετά μας έγραψε εξετάσεις και για καρκινικούς δείκτες. Μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Εκείνη τη στιγμή καταρρέεις, κλαίγαμε και οι δύο.

Μας εξήγησαν ότι είναι άκρως ιάσιμο και πως το παιδί 1.000.000% θα γίνει καλά και πως θα πρέπει να μείνει 8 μήνες στο νοσοκομείο για ακτινοβολίες και μετά να παρακολουθείται για 2 χρόνια και πως σε 5 χρόνια θα ξέρουμε αν είναι καθαρό», είπε ο μάρτυρας σε δικαστές κι ενόρκους και αναφέρθηκε στη 13η Απριλίου 2019 οπότε κι έχασε τη ζωή της η Μαλένα.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε μια φορτισμένη κουβέντα με την κατηγορούμενη, επειδή ήθελα να φύγω από το νοσοκομείο, να πάω σπίτι να ξυριστώ. Δεν έπρεπε να υπάρχουν μικρόβια, μας είχαν πει οι γιατροί. Δεν θυμάμαι τι ώρα έφυγα, αλλά θυμάμαι με ακρίβεια τι ώρα με πήρε να μου πει για το παιδί. Στις 16:30 ταραγμένη με πήρε τηλέφωνο, έτρεμε η φωνή της και μου είπε “το παιδί έμεινε, δεν ξέρω τι έγινε”. Όταν έφθασα στο νοσοκομείο, ήταν σοκαρισμένη. Όταν πληροφορήθηκε ότι θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή, φώναξε “δε θα μου χαρακώσετε το παιδί”


Ο θάνατος της Ίριδας

Στις τελευταίες στιγμές τού μόλις 6 μηνών βρέφους αναφέρθηκε ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης, ο οποίος είπε ότι λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, είχε ανακοινώσει στην κατηγορουμένη ότι θέλει να χωρίσουν..

«Στις 21/3/21 με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, η Δήμητρα, και μου λέει ότι “η μπέμπα δεν αναπνέει”. Πάω στο σπίτι, βλέπω τη Τζωρτζίνα, τη Δήμητρα και βλέπω την κατηγορουμένη να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα και δεν ήξερα τι να κάνω. Της έπιασα το χεράκι της και το ποδαράκι της, το οποίο ήταν παγωμένο. Με ασθενοφόρο πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το παιδί μου έφευγε από τη ζωή. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος, η κατηγορούμενη με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα, που έκλαιγε και ωρυόταν. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έζησα με αυτή τη γυναίκα. Κάθισε από πάνω από το παιδί, έκλαιγε, όχι όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε, λύγισε τα πόδια της, μας παίρνουν οι γιατροί, μας πάνε στο διπλανό δωμάτιο. Ήταν στην ίδια κατάσταση, έδειχνε σοκαρισμένη, αλλά ούτε ότι σπαράζει. Εγώ, από όσα θυμάμαι, δεν σταμάτησα να κλαίω, μου έλεγε “σταμάτα, μην πάθεις τίποτα”. Ήρθαν αστυνομικοί, μας είπαν ότι θα κάνουν αυτοψία χώρου και να μην πειράξουμε τίποτα, γιατί έτσι προβλέπεται», ανέφερε ο μάρτυρας.
Το πανάκι

«Είδα το πανάκι της μικρής, μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες, ήταν χωμένο στην άκρη ανάμεσα στο στρώμα και στα κάγκελα στο ύψος του χεριού της μπέμπας δεξιά. Το παίρνω, το μυρίζω, ήταν κολλώδες και υγρό. Αναρωτήθηκα τι έγινε, κοίταξα το φορμάκι και τα σεντόνια. “Αίμα είναι;”, ρώτησα. Είπα στη Δήμητρα να το πάει στο τμήμα που θα έδινε κατάθεση. Αυτό το πανάκι ήταν από εκείνα που είχε το παιδί για να κοιμάται».

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε σε τεταμένο κλίμα. Με το που οι δικαστές κατέβηκαν από την έδρα η κατηγορούμενη φώναξε: «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου», με τον πρώην σύζυγό της να της απαντά:

«Για ποια παιδιά λες, για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ; θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

naftemporiki.gr