Συγκλονισμένη είναι η Ζάκυνθος από τη νέα δολοφονία που συνέβη μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Θύμα o γνωστός επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης, ο οποίος μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα εναντίον του, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Ο άνδρας πήγε για επαγγελματικό ραντεβού σε γραφείο, με δύο άγνωστους δράστες ξαφνικά να εισβάλουν μέσα με αυτόματα όπλα και να τον εκτελούν εν ψυχρώ. Μάλιστα, ένας εκ των δύο δραστών του έδωσε και τη χαριστική βολή.

Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Τι λέει ο αδελφός του επιχειρηματία

Συγκλονισμένος δηλώνει ο αδερφός του άτυχου επιχειρηματία, περιγράφοντας πώς έγινε η δολοφονική επίθεση μέρα-μεσημέρι.

«Ο αδερφός μου βρισκόταν δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο στην Ζάκυνθο, που έχει πολλά μαγαζιά εκεί και είναι πολυσύχναστο σημείο. Ο αδερφός μου μπήκε σε ένα λογιστικό γραφείο, οι δολοφόνοι πέρασαν με ένα αυτοκίνητο Fiat Panda. Σταμάτησαν, πυροβόλησαν την πόρτα του γραφείου, μπήκαν μέσα, τον σκότωσαν και σηκώθηκαν και έφυγαν… Αυτό ήταν όλο» λέει στο protothema.gr και προσθέτει:

«Τώρα θα μείνουν τα τρία ανίψια μου ορφανά και από πατέρα, αφού την μητέρα τους την σκότωσαν πέρσι το καλοκαίρι».

Ποιος ήταν ο 54χρονος επιχειρηματίας

Ο Ντίμης Κορφιάτης, είχε κατηγορηθεί αλλά είχε αθωωθεί για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση το 2004, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Επίσης ο ίδιος με αποκαλυπτική κατάθεσή του είχε «φωτογραφήσει» τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων.

Η ληστεία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2016 στο κέντρο της πόλης. Ο νυν Δήμαρχος του νησιού περπατούσε στον μικρό πεζόδρομο και είχε μαζί του μία μικρή τσάντα που περιείχε 550.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για πληρωμές για την κατασκευή του Αρετάκειου Σχολείου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Εκείνη την ώρα, του επιτέθηκε ένα άτομο, το οποίο κατάφερε και του πήρε την τσάντα με τα χρήματα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς για την ληστεία είχαν καταδικαστεί ένας αλλοδαπός και ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 54χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές.

Η ενέδρα στον Άγιο Σώστη

Η 37χρονη σύζυγος του ξενοδόχου, άφησε πέρσι πίσω της τρία παιδάκια. Δύο δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο άντρας της. Ο Ντίμης Κορφιάτης κατάφερε τραυματισμένος να τους ξεφύγει.