Υλικά

μακαρόνια (πένες ή βίδες κατά προτίμηση)
τόνος σε ελαιόλαδο
μαγιονέζα
χυμός από λεμόνι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Στραγγίζουμε τον τόνο αλλά όχι τελείως καθώς θέλουμε να μείνει λίγο ελαιόλαδο ώστε να δώσει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση στο πιάτο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τον χυμό από λεμόνι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε τα μακαρόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν σε σερβίρουμε.

Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια για να γίνει ακόμα πιο δροσερό το πιάτο.