Αναρωτιέσαι τι είναι το σορμπέ και ποια η διαφορά του με το παγωτό; Το σορμπέ είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο γλυκού, συνήθως είναι «πολτός» φρούτων και φτιάχνεται με νερό. Είναι πολύ δροσερό και υγιεινό. Αντίθετα με το παγωτό, δεν περιέχει γάλα.

Σε πολλά εστιατόρια σερβίρουν το σορμπέ λίγο πριν το κυρίως γεύμα, για να αλλάξει η γεύση.

food blogger, Έλενα Σμπώκου, γνωστή ως Elenaiscooking, μας έδωσε την τέλεια συνταγή για δροσερό σορμπέ με ροδάκινο. Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις και με βερίκοκα.

Υλικά

  • 5 ροδάκινα
  • 1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση

  • Κόψε τα ροδάκινα και βάλε τα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  •  
  • Μόλις τα βγάλεις από την κατάψυξη τα χτυπάς στο μπλέντερ με λίγο παγωμένο νερό και ένα κουταλάκι μέλι.