Ένας άνδρας μαχαίρωσε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια επίθεσης χθες μέσα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης, το οποίο εκκενώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος 

«Αναστατώθηκε που δεν του επέτρεψαν την είσοδο και στη συνέχεια πήδηξε πάνω από τη ρεσεψιόν και προχώρησε στην επίθεση και μαχαίρωσε δύο υπαλλήλους του μουσείου πολλές φορές», είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ανακληθεί η κάρτα μέλους του, λόγω της συμπεριφοράς του σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στο παρελθόν, αλλά εμφανίστηκε στο μουσείο το απόγευμα του Σαββάτου γιατί ήθελε να δει την προβολή μιας ταινίας. 

Οι τραυματίες «βρέθηκαν σε σταθερή κατάσταση» και διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύλληψη για την επίθεση, της οποίας το κίνητρο παραμένει αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ένας ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Πρόκειται για λευκό άνδρα, που φορούσε μαύρο σακάκι και κουκούλα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία της Νέας Υόρκης ζήτησε νωρίτερα από τους πολίτες να αποφύγουν τη συνοικία στην οποία βρίσκεται το MoMA, καθώς η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη. Μάρτυρες ανέβασαν στο Twitter βίντεο από την εκκένωση του κτιρίου