Οι εισαγγελείς του Μιλάνου ζήτησαν την καταδίκη σε έξι χρόνια κάθειρξης του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην τρίτη, κατά σειρά δίκη, η οποία αφορά την υπόθεση «Μπούνγκα Μπούνγκα».

Για την υπόθεση με τα διαβόητα πάρτι, στα οποία συμμετείχαν και ανήλικες, κατηγορούνται συνολικά 29 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 20 κοπέλες. Οι ποινές στο σύνολο ξεπερνούν τα 100 χρόνια.

Ειδικά για τον Καβαλιέρε οι εισαγγελείς ζήτησαν επιπλέον της 6χρονης φυλάκισης και την κατάσχεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τους λογαριασμούς του ως το «τίμημα της διαφθοράς». «Ήταν μια διαφθορά που έγινε αντιληπτή με έναν περίεργο τρόπο από τα εμπλεκόμενα μέρη – εξήγησε ο εισαγγελέας Gaglio στο τέλος του κατηγορητηρίου – η λήψη χρημάτων για να πει ψέματα φαινόταν φυσιολογική, από την άλλη πλευρά είναι ο πρώην πρωθυπουργός που μας ρωτά και το σκεπτικό που είχαν αυτά τα κορίτσια».
Οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης την καταδίκη του δημοσιογράφου Κάρλο Ροσέλα σε δυο χρόνια φυλάκισης και μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης για τις είκοσι κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι που διοοργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός στη βίλα του έξω από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, οι συγκεκριμένες κοπέλες δωροδοκήθηκαν από τον Ιταλό μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργό, με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν και να μην αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβαινε στα πάρτι.

Σε ό,τι αφορά την τριαντάχρονη, σήμερα, Καρίμα Ελ Μαχρούγκ (η οποία θεωρείται κύριο πρόσωπο της υπόθεσης «Μπούνγκα Μπούνγκα») οι εισαγγελείς του Μιλάνου έχουν ζητήσει να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξης, για δωροληψία και ψευδομαρτυρία. Κρίνουν ότι ξόδευε χωρίς κανένα όριο, χρήματα που τις διέθετε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, ενώ προσθέτουν ότι οι υπόλοιπες κοπέλες λάμβαναν 2.500 ευρώ τον μήνα -συν δωρεάν διαμερίσματα για την διαμονή τους- προκειμένου να εξασφαλιστεί η σιωπή τους.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Ιουνίου με τις παρεμβάσεις της δικηγόρου Ambra Battilana για την κατηγορία της συκοφαντίας, και στη συνέχεια με τις πρώτες παρεμβάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στις 13 Ιουλίου θα συνεχίσει η υπεράσπιση και στη συνέχεια επίσης τον Σεπτέμβριο. Επομένως η ανακοίνωση των ποινών δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δικηγόρου Federico Cecconi, δικηγόρου του Μπερλουσκόνι: «Δεν με εκπλήσσει, αυτή είναι μια διαδικασία όπου η Εισαγγελία συνεχίζει εδώ και χρόνια αυτή την καταγγελτική προσέγγιση και έχουμε βάσιμα επιχειρήματα για να καταλήξουμε στην αθώωση, το έγκλημα δεν υπάρχει, όλα όσα έχουν αμφισβητηθεί μπορούν να αρνηθούν»