Η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές 2023 απέρριψε το αίτημα των δημοσιογράφων οι οποίοι θα μετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Αίτημά τους ήταν η έκτη ενότητα- που προβλέπει την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών για όποιο θέμα επιθυμούν- να αντικατασταθεί από μία ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο debate.

Όμως, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό, ενώ η διακομματική επιτροπή αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της να προστεθεί μια νέα ενότητα στο debate, η οποία θα αφορά τη νέα γενιά

Το debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (10/5), στις 21:00. Η κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 90 δευτερόλεπτα.

Η Σία Κοσιώνη θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς και η Μάρα Ζαχαρέα την τελευταία, έπειτα από κλήρωση. Συντονιστής του debate θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς, της ΕΡΤ και θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).