Υπερεθνικιστές Εβραίοι έχουν επιδοθεί σε ασχήμιες εις βάρος Αράβων σε πολλές πόλεις του Ισραήλ. Άφαντη σε πολλές περιπτώσεις η ισραηλινή αστυνομία μπροστά σε περιστατικά όπου ακραίες ομάδες καίνε, λεηλατούν και χτυπούν πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου έκρηξη βίας. Οι σκληρές σκηνές που διαδραματίστηκαν ανάγκασαν τον Ισραηλινό πρόεδρο να παρέμβει ζητώντας να σταματήσει αυτός ο «εμφύλιος πόλεμος χωρίς λόγο». Βυθισμένες στο χάος είναι από το βράδυ της Τετάρτης πολλές πόλεις του Ισραήλ που διατηρούν μικτό πληθυσμό (Εβραίων και Αράβων). Σκηνές βίας ξεδιπλώνονται προκαλώντας τεράστια ανησυχία στη διεθνή κοινότητα που παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα συμβαίνουν.

Τα περιστατικά τυφλής βίας είναι αναρίθμητα με ορισμένα εξ αυτών να φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης από τις κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Χάιφα, Εβραίοι λίντσαραν ένα Άραβα που κινούταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Το οργισμένο πλήθος έβγαλε τον άτυχο άνδρα από το αυτοκίνητο του και τον ξυλοκόπησαν. Είχαν προηγηθεί ελιγμοί του οδηγού για να ξεφύγει από τη μανία τους.

about:blank Στην πόλη Λοντ, οι συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πέτρες ενώ η αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Κατά τη διάρκεια των οδομαχιών πυρπολήθηκε αυτοκίνητο της αστυνομίας με τις ταραχές να συνεχίζονται και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στις 8 μ.μ.

Στην παραλιακή πόλη Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ, μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο να «κάνει το ιερό του καθήκον», ομάδες νεαρών Εβραίων βγήκαν στους δρόμους και έσπειραν τον πανικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ομάδα ακροδεξιών χτύπησε με άγριο τρόπο έναν άνδρα που προφανώς ήταν Άραβας. Η βίαιη επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Kan.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν υπήρχε πουθενά με το φανατισμένο πλήθος να χτυπά και να ξαναχτυπά τον ανυπεράσπιστο άνδρα.

Στην πόλη Άκρε, ένας Εβραίος άντρας ηλικίας περίπου 30 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι αφού προηγούμενες δέχθηκε πέτρες από Άραβες μετά από ταραχές που ξέσπασαν. Στο μεταξύ, Εβραίοι υπερεθνικιστές διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους Άραβες».