Η υψηλή φορολογία που έχουν στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες απωθούν πολλές όσους θέλουν να τα αγοράσουν, ως καινούργια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η τελική τιμή φτάνει ακόμα και στο διπλάσιο της αξίας συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το ΦΠΑ σε συνδυασμό με το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης εκτοξεύουν το κόστος αγοράς.
Η λύση βρίσκεται τις περισσότερες φορές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Σε αυτά μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να γλιτώσει σημαντικά ποσά αλλά από την άλλη και να ρισκάρει αναφορικά με την αξιοπιστία τους.

Από τις πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ιδίως σπορ και πολυτελών, διαπιστώνουμε πως το mix γέρνει προς την πλευρά των οχημάτων από «δεύτερο χέρι». Αυτοκίνητα όπως Ferrari, Lamborghini κ.ά. μπορεί να μην τα βλέπουμε συχνά στους ελληνικούς δρόμους αλλά όπως φαίνεται από τα νούμερα και τις ταξινομήσεις κυκλοφορούν κάπου… ανάμεσά μας.
Από την αρχή του έτους (έως και τον Ιούλιο) έχουν πουληθεί 237 μεταχειρισμένες Porsche
Τα Porsche κάνουν… πάρτι

Από τα στοιχεία των πωλήσεων που αφορά σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα βλέπουμε πως η Porsche, για παράδειγμα, το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου άγγιξε τις 237 ταξινομήσεις, ενώ αντίστοιχα είδαμε να αλλάζουν χέρια δεκάδες σπορ αυτοκίνητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα με τις πωλήσεις μεταχειρισμένων και καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου. Από τις εταιρείες που επιλέξαμε, τα 334 αφορούν σε μοντέλα από δεύτερο χέρι ενώ τα 190 αφορούν καινούρια.
Επτά μεταχειρισμενες (και 4 καινούργιες) έχοουν πουληθεί στην Ελλάδα τοο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου

Πωλήσεις μεταχειρισμένων vs καινούργιων*
Aston Martin 1 (0)
Bentley 1 (4)
Ferrari 12 (0)
Jaguar 66 (71)
Lamborghini 7 (4)
Lotus 1 (0)
Maserati 9 (13)
Porsche 237 (98)

  • Ιανουάριος – Ιούλιος 2022
  • σε παρένθεση οι πωλήσεις κανούργιων
    www.newsauto.gr