Μια ανοιχτή πόρτα για όποιον χρειάζεται βοήθεια.

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ιδρύθηκε το 1947.  Προστατεύει: α) ανήλικα κι απροστάτευτα παιδιά κι όποια έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη, άστεγες απροστάτευτες γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια, β) άτομα ή ομάδες ατόμων που βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης.  Παρέχει: α) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, β) είδη ρουχισμού, γ) Στέγη (προσωρινά). Όλα αυτά τα χρόνια το έργο κοινωνικής συνεισφοράς είναι μεγάλο, έχει στηρίξει πολλές γυναίκες και έχει εμπειρία διαχείτησης σε θέματα κακοποίησης και αντιμετώπισης βίας κατά των γυναικών και ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί στον Βόλο, έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ασφαλές καταφύγιο.

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στο Βόλο.

Η Ελληνική Μέριμνα λειτουργεί στην πόλη του Βόλου με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών, συνεχίζει την λειτουργία, προσφέροντας εδώ και χρόνια, φιλανθρωπικό έργο.
Υποστήριξη υλική και ηθική ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας. Επίκεντρο στην προσοχή των εθελοντών είναι τα παιδιά, με στόχο την ομαλή ζωή τους και την ενίσχυση στους τομείς υγείας και μόρφωσή τους.


 Το «Σπίτι Κακοποιημένης Γυναίκας- Παιδιού» λειτουργεί από το 1998 και αποτελεί καταφύγιο για τις γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία.

Εκεί βρίσκουν στήριξη και φροντίδα οι ίδιες και τα παιδιά τους. Τους προσφέρεται προσωρινή φιλοξενία και ψυχολογική στήριξη έως ότου μπορέσουν να επαναπρογραμματίσουν τη ζωή τους. Η Ελληνική Μέριμνα συνεργάζεται με όλους τους κοινωνικούς φορείς του Νομού, την εκκλησία, το νοσοκομείο Βόλου και την Ασφάλεια Βόλου. Σημαντικό είναι και το πρόγραμμα Φιλοξενίας «Ασυνόδευτων Ανήλικων Παιδιών Αιτούντα Άσυλο» που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Nιγηρiα και άλλες χώρες.

Η Αρτεμις Παπανδρέου, η νέα πρόεδρος στην Ελληνική Μέριμνα Βόλου, ήταν φιλοξενούμενη στην πρωινή ζώνη του Sport fm 89, 5 στην εκπομπή Ennitime is a good time και μίλησε για τη σημασία στήριξης του εθελοντικού έργου από όλα τα μέλη που απαρτίζουν το δυναμικό της Ελληνικής Μέριμνας και για την πόρτα αυτή που είναι πάντα ανοιχτή σε όποιον και όποια χρειάζεται υποστήριξη. Η επιλογή όλων των μελών να προσφέρουν έργο είναι συγκινητική και μπορεί σε μια συλλογικότητα να φερει πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα ανθρώπων που έχουν περάσει δύσκολα, κυρίως των παιδιών.

Η κ. Παπανδρέου είπε πως η Ελληνική μέριμνα Βόλου θα συνεχίσει να υποστηρίζει υλικά και ηθικά ανθρώπους που καταφεύγουν στους εθελοντές του φιλανθρωπικού σωματείου, σπρωγμένοι από την ένδεια. Ο στόχος και το όραμα του Δ.Σ και των μελών, είναι να δοθεί ξανά πνοή στο κουρασμένο αυτό Σωματείο, να γίνει περισσότερο ενεργό και με πράξεις αλληλέγγυες να ανακουφίσουν συμπολίτες που βρίσκονται σε ανέχεια, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για όσους χρειάζονται επανεκίνηση στη ζωή τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 189

Τηλέφωνο 24210 – 25489

e-mail: ellinikimerimna@gmail.com

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

http://dimosvolos.gr

Νομός υλοποίησης: 

Μαγνησία

Αν θέλει κάποιος να γίνει μέλος και να συνδράμει στο έργο της Ελληνικής Μέριμνας, η ετήσια συνδρομή των μελών της είναι 10 ευρώ.

Πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη αγάπη, για πράξεις που εκδηλώνουν ανθρωπιά.

syn adv group