Η απόφαση του αμερικανικού δικτύου Fox News να καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια στην Dominion Voting Systems και να κλείσει εξωδικαστικώς την υπόθεση της αγωγής για συκοφάντηση είναι, οπωσδήποτε, ενδιαφέρουσα από δημοσιογραφικής πλευράς, αφού αφορά την πολιτική.
Ωστόσο, ο όμιλος δεν προβάλλει το θέμα αυτό στα μέσα του, αλλά κάποια άλλα, μικρότερης ή και καμίας σημασίας. Λόγου χάρη, τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ελον Μασκ στον δημοφιλή, όσο και αμφιλεγόμενο παρουσιαστή, Τάκερ Κάρλσον.
Τι είπε πάλι ο Μασκ;
Αν και ο ίδιος θέλει ως επιχειρηματίας να ανταγωνιστεί με δικό του προϊόν το μηχάνημα Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT, δεν είχε πρόβλημα να διατυμπανίσει ότι οι πλατφόρμες Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρουν κάποια παραποιημένη εκδοχή της Ιστορίας, πλαστή, φτιαγμένη κατά τα γούστα των αριστερών (εννοώντας Δημοκρατικών) μηχανικών.
«Αυτοί οι αριστεροί μηχανικοί εκπαιδεύουν την Τεχνητή Νοημοσύνη να λέει ψέματα» είπε ο Μασκ στον Κάρλσον. Η Corriere della Sera, που μετέδωσε και σχολίασε όσα είπε ο Μασκ, έγραψε ότι η συνωμοσία των αριστερών στον τομέα των ρομπότ είναι ακριβώς η ατάκα που θέλει να ακούσει το κοινό του Fox News.
Ξεχνάει τα 787,5 εκατ. δολάρια της επιχειρηματικής δαπάνης που κάλυψε τη συκοφάντηση και αποδέχεται τον νέο μπαμπούλα, τα αριστερά ρομπότ που μισούν την Αμερική. Φαίνεται έξυπνος τρόπος για να βρει κανείς νέες δεξαμενές οργής και φόβου και να τις απομυζήσει.
Πηγή: Protagon.gr