Στον δρόμο… βγήκαν χθες για να εκφράσουν την αγωνία τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς το Ογκολογικό Τμήμα έχει αποψιλωθεί από γιατρούς, με αποτέλεσμα 400 περίπου ασθενείς να εξυπηρετούνται από τη μοναδική γιατρό- ογκολόγο που έχει απομείνει στη Μονάδα.

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν παραιτηθεί δύο από τους τρεις ιατρούς ογκολόγους, με αποτέλεσμα να υπηρετεί μόνο μία γιατρός. Κατά μέσο όρο τον μήνα στη Μονάδα προσέρχονται περίπου 400 καρκινοπαθείς, για να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες, ενώ επιπλέον 100 άτομα εξυπηρετούνται μηνιαίως στο πλαίσιο επανεξέτασης ή προληπτικής αγωγής για να αποφευχθούν επιπλοκές.

Είναι προφανές ότι- εκ των πραγμάτων- η μία γιατρός και 24 ώρες το 24ωρο να παραμείνει στη Μονάδα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τόσα περιστατικά. Η μετακίνηση ενός ακόμη γιατρού από τη Λάρισα στον Βόλο, μία φορά την εβδομάδα εμβόλιμα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και ότι δεν αναβάλλονται θεραπείες, οφείλεται καθαρά στο αυξημένο αίσθημα επαγγελματισμού του προσωπικού στο Ογκολογικό.

Επειδή ωστόσο οι αντοχές όλων είναι σε οριακό σημείο, χθες, καρκινοπαθείς που «οργανώθηκαν» μέσω των social media συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Νοσοκομείο, χτυπώντας «καμπανάκι» για τη λειτουργία του τμήματος αφενός και αφετέρου κάνοντας έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις.