Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που όσο ζούσαν ήταν ζωντανοί θρύλοι είναι και ο Σαλβαντόρ Νταλί. Τον Ιούνιο, φιλότεχνοι και κινηματογραφόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν στην ταινία «Dalíland» το χάος των τελευταίων χρόνων του Νταλί, παρακολουθώντας τις καλές και κακές στιγμές του καλλιτέχνη στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει η Καναδή Mary Harron, γνωστή από τις «I Shot Andy Warhol» και «American Psycho». Η αφήγηση τοποθετείται στο 1974, στο St. Regis Hotel, όπου ο καλλιτέχνης και η σύζυγός του η Γκαλά περνούσαν τους χειμώνες σε χλιδή. Ο Τζέιμς, ένας νεαρός εργαζόμενος σε γκαλερί – τον υποδύεται ο Christopher Briney – μπαίνει στον κύκλο τους καθώς του προσφέρεται ο ρόλος βοηθού του Νταλί για ένα διάστημα


Η ταινία επικεντρώνεται στον καλλιτέχνη που υποδύεται ο σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο οποίος είχε βραβευθεί με Όσκαρ το 1982 παίζοντας τον Γκάντι. Στην καριέρα του, έχει παίξει πολλούς ρόλους και άφησε τη σφραγίδα του και στο σύμπαν της Marvel υποδυόμενος τον Trevor Slattery. Στην αφίσα για την ταινία, η οποία προσφάτως δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κίνγκσλεϊ φιγουράρει με τον μύστακα και το διαβολικό βλέμμα που όλοι οι θαυμαστές του Νταλί γνωρίζουν. Οι κριτικοί έχουν επαινέσει την ερμηνεία του.
Σε φλας μπακ, τον νεαρό Νταλί παίζει ο Ezra Miller και το επιτελείο ηθοποιών συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Barbara Sukowa ως Γκαλά, Anreja Pejic, Zachary Nachbar-Seckel, Avital Lvova, Suki Waterhouse και Rupert Graves. Η «Dalíland» ανεβαίνει στις αίθουσες – και θα είναι διαθέσιμη για streaming – στις 9 Ιουνίου.