Γύρω στις 10 Ιουνίου οι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναμένεται να λάβουν τα 534 ευρώ μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που έχουν δηλώσει.

Τις προσεχείς ημέρες, όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Μάιο αναμένεται, όπως και τους περασμένους μήνες, να δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό την κατάθεση των 534 ευρώ που αντιστοιχεί στην παγιωμένη μέχρι τώρα αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Με γνώμονα τις προηγούμενες καταβολές αναμένεται οι δικαιούχοι να δουν γύρω στις 10 Ιουνίου τα χρήματα που δικαιούνται προκειμένου να ανακουφισθούν από τις «πληγές» που άφησε στην οικονομία και την κοινωνία η πανδημία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα 534 ευρώ μπορούν να τα λάβουν εργαζόμενοι επιχειρήσεων, οι οποίοι εργάζονται εβδομαδιαίως τουλάχιστον 16 ώρες και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή από τις επιχειρήσεις στις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο, αλλά μόνο για συγκεκριμένους ΚΑΔ. Συγκεκριμένα, οι εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή εργαζομένους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας για την εν λόγω υπαγωγή.