Ουδείς γνωρίζει πότε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αλλά σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας, υπάρχει ένα μυστικό σχέδιο για να φύγει ο πρόεδρος Πούτιν με ασφάλεια από τη χώρα, υποστηρίζει ο συγγραφέας Αμπάς Γκαλιάμοφ, πρώην λογογράφος του Ρώσου προέδρου.

Πρόκειται για μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κιβωτός του Νώε”, λέει ο Γκαλιάμοφ που ζει εξόριστος στο Ισραήλ από το 2018 , επικαλούμενος πηγή εντός του Κρεμλίνου. Όπως υποδηλώνει το όνομα της επιχείρησης, «πρόκειται για την εύρεση μιας νέας χώρας για να εγκατασταθεί ο Πούτιν, αν τα πράγματα γίνουν πραγματικά δύσκολα στη Ρωσία», τονίζει ο Γκαλιάμοφ στο κανάλι του στο Telegram , προσθέτοντας: «Η ρωσική ηγεσία δεν αποκλείει ότι ο Πούτιν μπορεί να χάσει τον πόλεμο και μαζί και την εξουσία του, οπότε θα χρειαστεί να φύγει αμέσως».

Η μυστική επιχείρηση έχει προγραμματιστεί από την περασμένη άνοιξη και έχει στόχο να φέρει τον Πούτιν και την ελίτ του στο εξωτερικό με ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Γκαλιάμοφ, «η Αργεντινή ή η Βενεζουέλα είναι οι χώρες όπου ο Πούτιν θα μπορούσε να κρυφτεί σε περίπτωση ήττας στον πόλεμο. Αρχικά, πιθανός προορισμός ήταν και η Κίνα»

«Συνήθως δεν αποκαλύπτω ιστορίες εμπιστευτικών πληροφοριών, αλλά σήμερα κάνω μια εξαίρεση», λέει ο Γκαλιάμοφ. «Πρώτον, θέλω να πω ότι εμπιστεύομαι απόλυτα την πηγή. Και δεύτερον, αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές».
Οργανωτής ο αντιπρόεδρος της Rosneft

Η πηγή του Γκαλιάμοφ στο Κρεμλίνο αποκάλυψε επίσης ποιος είναι ο υπεύθυνος για την οργάνωση του σχεδίου απόδρασης: « ο Γιούρι Κουρίλιν, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, που μπορεί να κανονίσει όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει ο Πούτιν και το επιτελείο του να διαφύγουν στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Γκαλιάμοφ, ο Κουρίλιν έχει αμερικανική υπηκοότητα και καλές διεθνείς διασυνδέσεις. Έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Hayward στην Καλιφόρνια και έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις- μεταξύ άλλων και στην BP.

Ο Γκαλιάμοφ ισχυρίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Rosneft παραιτήθηκε επίσημα από τη θέση του το καλοκαίρι για να αφοσιωθεί μυστικά και αποκλειστικά στην «Επιχείρηση « Κιβωτός του Νώε». 

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek γράφει πάντως ότι ο Κουρίλιν συνεχίζει να κατέχει επίσημα τη θέση του στη Rosneft.

«Δυστυχώς, η πηγή μου δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την επιχείρηση», λέει ο Γκαλιάμοφ. «Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι όταν η ρωσική ηγεσία λέει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποιο σχέδιο εννοείται. Προφανώς υπάρχει είναι περισσότερα από ένα», καταλήγει στην ανάρτησή του στο Telegram ο Γκαλιάμοφ
naftemporiki.gr