Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αγοράς νέων ρωσικών πυραύλων S-400 φαίνεται πως άφησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 

Eπιστρέφοντας στην Τουρκία από τις επισκέψεις του στο Σεράγεβο και το Μαυροβούνιο και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις σχετικές δηλώσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν από πλευράς Ρωσίας φέρεται πως απάντησε πως οι δύο χώρες έχουν κάνει μεταξύ τους πολλά βήματα στη αμυντική βιομηχανία.

«Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες. Εμείς με τη Ρωσία έχουμε συνεργασίες και για τα S-400 και στην αμυντική βιομηχανία έχουμε κάνει πολλά βήματα… Να σας πω και κάτι ακόμα εναλλακτικά. Πχ έχουμε χρησιμοποιήσει τα ρωσικά Ilyushin στις τελευταίες πυρκαγιές και συζητήσαμε, στην τελευταία μας επικοινωνία, και αυτό το θέμα. Και όλα αυτά τα θέματα, θα τα συζητήσουμε όταν επισκεφτώ την Ρωσία». ανέφερε συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Γεωργία Παμπουχίδου.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούλιο ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων, Αλεξάντερ Μιχέγεφ είχε δηλώσει πως η Ρωσία και η Τουρκία ολοκληρώνουν τις συνομιλίες για το συμβόλαιο σχετικά με την πώληση της δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

«Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μιχέγεφ.