Αισιοδοξία «σέρβιρε» η πρεμιέρα της εστίασης με τον κόσμο να κατακλύζει καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ μπαρ, ενώ σε αρκετά καταστήματα εφαρμόστηκε και χρονικός «κόφτης» προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες.

Σε Κολωνάκι, Παγκράτι, Θησείο, Πλάκα, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Πειραιά, Γλυφάδα, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά τα τραπεζάκια έξω γέμισαν, με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες και λίστες αναμονής.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου αν και χαρούμενοι για το ανέβασμα των ρολών μετά από την εξάμηνη απραξία δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις επόμενες εβδομάδες. Οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών και στο ωράριο λειτουργίας, η έλλειψη μουσικής, τα self test για το προσωπικό και το κυριότερο, η οικονομική στήριξη που ακόμη βρίσκεται καθ’ οδόν, εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθια» για την πορεία του τζίρου.

Να σημειωθεί ότι η απουσία της μουσικής και η διεύρυνση του ωραρίου, απασχόλησε και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στον Νίκο Χαρδαλιά. Στην επιστολή, που υπογράφουν οι βουλευτές Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας) επισημαίνουν την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης.