Η ακάθεκτη αύξηση των τιμών στο ηλιέλαιο προβληματίζει τους επαγγελματίες εστίασης,  με κάποιους από αυτούς να σκέφτονται ακόμα και να τροποποιήσουν το μενού τους αφαιρώντας κλασικά και άκρως δημοφιλή πιάτα. 

«Θύμα» της ακρίβειας δεν αποκλείεται να πέσουν ακόμα και οι τηγανητές πατάτες: όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη Χαλκιδική πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανητά πιάτα από το μενού, έως ότου πέσουν οι τιμές σε πιο βιώσιμα επίπεδα.

Καλαμαράκια, κολοκυθάκια και λοιπά εδέσματα που σερβίρονται συχνά τηγανητά, είναι πιθανό να προσφέρονται μόνο βραστά και ψητά «μέχρι νεοτέρας». Οι περισσότεροι πιθανότατα απλώς θα αυξήσουν τις τιμές, με κίνδυνο να μειωθεί η κατανάλωση και, ίσως, οι πελάτες. 

Ζητούν ηλιέλαιο ο ένας από τον άλλον 

Στην αγορά της Χαλκιδικής ήδη παρατηρούνται ελλείψεις και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού, επαγγελματίες της εστίασης έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν ηλιέλαιο από τους συναδέλφους τους για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. 

Επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν φόβους πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί και την θερινή σεζόν η λειτουργία των καταστημάτων τους και η ποικιλία στο μενού θα αποδειχθεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.