Στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες πέρασε τα φετινά Χριστούγεννα η Εύα Καϊλή, την ώρα που η βελγική δικαιοσύνη αναζητά ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή της στο QatarGate, καθώς και άλλα πρόσωπα που πιθανώς να εμπλέκονται σ’αυτό.

Η πρώην Ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα κριθεί ξανά το αν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικά μέτρα ή θα παραμείνει έγκλειστη. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση για την προφυλάκισή της έγινε στις 22 Δεκεμβρίου
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η Εύα Καϊλή έκανε εντελώς μόνη της Χριστούγεννα, καθώς δεν την επισκέφθηκε κανείς στη φυλακή ανήμερα της μεγάλης γιορτής, σε αντίθεση με άλλους κρατούμενους που δέχθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα.
Το διάστημα των 15 ημερών που η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές του Βελγίου, δεν έχει καθόλου δει την κόρη της, καθώς η ίδια δεν ήθελε το παιδί της να την αντικρίσει σε αυτήν την τόσο δύσκολη κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή (23/12) η κρατούμενη πολιτικός δέχτηκε το δεύτερο επισκεπτήριο από τον πατέρα της, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τώρα τη φροντίδα του παιδιού της
Το ρεβεγιόν στις φυλακές

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Mega η Εύα Καϊλή μπορεί να πέρασε μόνη της τα Χριστούγεννα, ωστόσο το γεύμα στις υπερσύγχρονες και οικολογικά βιώσιμες φυλακές που κρατείται ήταν άκρως… εστιατορικό.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υποχρεωμένη πλέον να ακολουθεί το πρόγραμμα και τους κανόνες του σωφρονιστικού ιδρύματος, που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Χριστουγεννιάτικο μενού, δεν ήταν καθόλου λιτό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το τραπέζι του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων για την Εύα Καϊλή και τις συγκρατούμενές της είχε ως ορεκτικό σούπα σπαραγγιού. Το κυρίως πιάτο ήταν pavé γαλοπούλας με αρακά, καρότα και σάλτσα πιπεριάς.

Επιδόρπιο dame blanche, ένα γλυκό από παγωτό βανίλια με σαντιγί και ζεστή λιωμένη σοκολάτα καθώς και μάφιν. Το χριστουγεννιάτικο μενού δεν περιλάμβανε αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση των φυλακών δίνει τη δυνατότητα στις κρατούμενες να αγοράσουν μερικά πράγματα από το κυλικείο, εφόσον τους μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του σωφρονιστικού ιδρύματος.