Για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης απολογήθηκε νωρίτερα στον ανακριτή, και τελικά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, η Εύη Βατίδου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ζευγάρι μοτοσικλετιστών για περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου στο Γλυφάδα.

Τι ισχυρίστηκε

Στο υπόμνημά της η Εύη Βατιδου αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της έξω από ένα περίπτερο και πριν προλάβει να βγει, δέχθηκε αναίτια επίθεση από έναν άνδρα που ήταν σε μοτοσυκλέτα.

«Πριν προλάβω να ανοίξω την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε «π@@, άντε γ@@, θα σε σκοτώσω, μ@@».

Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη, τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει. Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό μου και να βρίζει, ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε χτύπησε με πολλή δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση, τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει τον βραχίονα του καθρέπτη, ο οποίος “κρέμασε”».

Όπως αναφέρει η Εύη Βατιδου, δεν γνώριζε τον άνδρα που της επιτέθηκε λεκτικά και αρνήθηκε ότι είχε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη, ενώ σχετικά με τη συνεπιβατιδα του άνδρα επισήμανε ότι δεν έκανε κάτι για να συγκρατήσει τον σύζυγό της.

«Αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές», αναφέρει η κ. Βατίδου, σημειώνοντας πως μόλις ο άγνωστος αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί, επιχείρησε να την αποφύγει.

«Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά, ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και τη συνεπιβάτιδά του», περιγράφει η κατηγορούμενη, συμπληρώνοντας πως προκειμένου να τον αποφύγει, έπεσε σε περίφραξη, με αποτέλεσμα το αμάξι της να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό

Η Εύη Βατίδου αναφέρει ότι ο άνδρας συνέχισε να τη βρίζει κι εκείνη κάλεσε την αστυνομία, η οποία, όπως ισχυρίζεται το πρώην μοντέλο, δεν έπραξε ως όφειλε.

«Ατυχώς, οι επιληφθέντες αστυνομικοί δε συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν να καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματός μου, αλλά ούτε και προσήλθε κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεών του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικός μου φρόντισε να εξαφανιστεί η δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις του αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της. Επίσης, οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για τη διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στη δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για τη σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλαβαν κάποια κατάθεση από τη σύζυγό του».

Η Εύη Βατίδου υποστήριξε ακόμη ότι η πτώση της μοτοσυκλέτας του άγνωστου άνδρα οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, «χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκε εκ των υστέρων την ιδιότητά μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας, αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου».