Με τη δυνατότητα μεταφοράς έως και τριών επιβατών, τα ηλεκτροκίνητα ταξί της Volt Motors, τοποθετούν τη μικροκινητικότητα στην πρώτη γραμμή των καθημερινών μας μετακινήσεων.

Η μικροκινητικότητα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καθημερινότητά μας, αποτελώντας μια προσιτή και πάνω απ’ όλα βιώσιμη λύση, η οποία με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα και τα σταθμά απαιτητικότερων αποστολών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράδειγμα της Volt Motors, η οποία προσάρμοσε τις προδιαγραφές των προτάσεών της με τέτοιον τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός κοινού ταξί.
Η Volt Motors αποτελεί μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία από την Αργεντινή, η οποία έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή microcars, διαθέτοντας αυτήν τη στιγμή στην γκάμα της τρεις διαφορετικές προτάσεις.

Πρόκειται για τα Z1, W1 και Ε1, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η κίνηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Volt Motors επέλεξε την έκδοση E1 ώστε να δημιουργήσει ένα αστικών προδιαγραφών ταξί, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και τρεις επιβάτες.
Ηλεκτρικά ταξί

Πέρα από τις μεταφορικές δυνατότητές του, ενός τετράτροχου που δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3,5 μέτρα, κρίσιμο μέγεθος αποτελεί και η αυτονομία του. Σύμφωνα με την Volt Motors, λοιπόν, με μια φόρτιση το E1 μπορεί να καλύψει έως και 200 χιλιόμετρα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες ενός ταξί.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η μέγιστη ταχύτητα κίνησης φτάνει τα 105 χλμ./ώρα, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό του πίσω άξονα- απόδοσης 19 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της φόρτισης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κατασκευαστή, το E1 μπορεί να ανακτήσει έως και το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών του σε μόλις 30 λεπτά.
Για το τέλος αφήσαμε την τιμή του, η οποία υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ και δημιουργεί αν μη τι άλλο τις προϋποθέσεις επιτυχίας σε αγορές όπως αυτή της Αργεντινής.
www.carandmotor.gr