Τα ζωντανά σόου του Broadway θα επιστρέψουν στη σκηνή στις 14 Σεπτεμβρίου, έπειτα από μια διακοπή 18 μηνών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Τα εισιτήρια θα αρχίσουν να πωλούνται από την Πέμπτη και τα θέατρα θα μπορούν να γεμίσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους, είπε ο Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τουριστικών αξιοθέατων της Νέας Υόρκης.

«Το Broadway είναι τεράστιο κομμάτι της ταυτότητας και της οικονομίας της πολιτείας μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που η αυλαία θα ανοίξει ξανά», έγραψε σε tweet ο Κουόμο

Οι ζωντανές θεατρικές παραστάσεις είναι ένας από τους τελευταίους τομείς που επιστρέφουν μετά την πανδημία, λόγω των προκλήσεων να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τους ηθοποιούς στη σκηνή, τα συνεργεία στο παρασκήνιο και τους θεατές.

Χιλιάδες ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και τεχνικοί βρέθηκαν χωρίς δουλειά, όταν τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έκλεισαν τον Μάρτιο του 2020. Ορισμένες παραστάσεις, όπως τα μιούζικαλ «Frozen» και «Mean Girls» ανακοίνωσαν πως δεν θα επιστρέψουν.

Τριάντα μία παραστάσεις προετοιμάζονταν όταν επιβλήθηκε το κλείσιμο. Περισσότερα από 14,8 εκατομμύρια εισιτήρια είχαν πωληθεί για παραστάσεις του Broadway τη σεζόν 2018-2019, που έληξε τον Μάιο, φέρνοντας εισπράξεις ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία της Broadway League. Το 63% των θεατών ήταν τουρίστες, εκτός των ΗΠΑ ή εκτός της Νέας Υόρκης.