Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η κυβέρνηση στην Πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια ώστε να παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19, προσφέροντάς τους από υποτροφίες μέχρι και όπλα όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (01/06).

Η Δυτική Βιρτζίνια ανακοίνωσε την Τρίτη (01/06) ότι θα δώσει εξατομικευμένα πυροβόλα όπλα σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους της Πολιτείας ώστε να κάνουν εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, η εν λόγω Πολιτεία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ, με μόλις το 40,6% των κατοίκων να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση παρά την εκτεταμένη διαθεσιμότητα, βάσει των στοιχείων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακόμα, εκτός από πέντε προσαρμοσμένα κυνηγετικά τουφέκια και πέντε προσαρμοσμένα κυνηγετικά όπλα, η Πολιτεία δίνει, επίσης, 1 εκατομμύριο δολάρια και δύο προσαρμοσμένα φορτηγά.

Επιπλέον, η Πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια προσφέρει σε ανηλίκους, ηλικίας από 12 έως 25 ετών, δύο τετραετείς υποτροφίες κολλεγίων σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όλα τα άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου στην Πολιτεία, μπορούν να επιλεγούν, αλλά πρώτα πρέπει να εγγραφούν σ’ έναν σχετικό ιστότοπο.

Πάντως, η πρώτη κλήρωση θα γίνει στις 20 Ιουνίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζιμ Τζάστις, είπε ότι τα έπαθλα είναι ικανά να κάνουν τους ανθρώπους να λάβουν μια δόση του εμβολίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις κληρώσεις.