Την εκλογή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ εξασφάλισαν τέσσερις από τους πέντε ομογενείς υποψήφιους με την πέμπτη να δίνει σκληρή μάχη απέναντι στον αντίπαλό της.
Συγκεκριμένα στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκονται πλέον, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κρις Πάππας, Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης ενώ τη δική της μάχη συνεχίζει να δίνει η Ντίνα Τάιτους.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κονγκρέσσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο

Νικόλ Μαλλιωτάκη

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη η οποία επιστρέφει στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η μόνη Βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων που εκπροσωπεί την Νέα Υόρκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε έναντι του πρώην Δημοκρατικού βουλευτή Μαξ Ρόουζ.

Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί του Όλμπανι προσπάθησαν να ανατρέψουν την Nicole Malliotakis, αφού πρόσθεταν φιλελεύθερα τμήματα του Μπρούκλιν – συμπεριλαμβανομένου του Παρκ Σλόουπ – στη συντηρητική, πλειοψηφούσα περιφέρειά της στο Staten Island, 11η περιφέρεια, χωρίς, ωστόσο, να ανατρέψουν την εκλογική φόρα της ομογενούς Βουλευτή.
Στην ομλία της μετά την εκλογή της η Νικόλ Μαλλιωτάκη είπε ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της βρέθκαν παντού «και ακούσαμε ό,τι δεν ήθελαν να ακούσουν οι Δημοκρατικοί, ότι, δηλαδή, οι πολίτες δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς τους». Η ίδια, μάλιστα, διακήρυξε ότι «το πρώτο που θα κάνουμε θα είναι να απολύσουμε την Νάνσι Πελόζι και θα ζητήσουμε ευθύνες από την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Κρίς Πάππας

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για μπλόκο στην πώληση και τον εκσυγχρονισμό αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, επικράτησε της αντιπάλου του των Ρεπουμπλικανών, Καρολάιν Λεβίτ, κερδίζοντας την έδρα στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Κρις Πάππας, το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Χάμσαϊρ, εκπροσωπεί αυτήν την περιφέρεια από το 2019. Η αντίπαλος του Πάππα, η 25χρονη Λεβίτ, είναι πρώην βοηθός γραμματέα Τύπου για την κυβέρνηση Τραμπ και πρώην διευθύντρια επικοινωνίας για την πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου της Βουλής, Ελίζ Στέφανικ.

O Πάππας στην πρώτη δήλωσή του του μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τους πολίτες του Νιού Χάμσαϊρ για το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν ότι «θέλουν ηγέτες στο Κογκρέσο που μπορούν να συνεργαστούν μπροστά σε έναν κοινό σκοπό χρησιμοποιώντας κοινή λογική
Ο Κρίς Πάππας γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1980 στο Μάντσεστερ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και αφού αποφοίτησε, το 2002, επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης. Η οποία επιχείρηση είναι ασφαλώς ένα εστιατόριο. Και όχι οποιοδήποτε εστιατόριο: οι Πάππας είναι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του θρυλικού «Puritan Backroom» –αγαπημένο στέκι των υποψηφίων προέδρων όταν επισκέπτονται την πολιτεία

Γκας Μπιλιράκης – Τζον Σαρμπάνης

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ καθώς στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.
Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.
Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους, η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον, όμως η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Παράλληλα ο Αλέξης Γιαννούλιας, o οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ είχε παίξει μπάσκετ και στον Πανιώνιο, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Πολιτείας του Ιλινόις.