Ακόμα και τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασε το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (01/02), αλλά πολλοί Αμερικανοί οικονομολόγοι είναι καθησυχαστικοί όσον αφορά στην κατάσταση της Οικονομίας.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ «έσπασε» κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (01/02).

Συγκεκριμένα, σε σχετική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε πως το δημόσιο χρέος έχει αγγίξει πλέον δυσθεώρητα ύψη.

Πάντως, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές που μίλησαν σε αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το εν λόγω αρνητικό ορόσημο επετεύχθη αρκετά χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ακόμα, οι περισσότεροι από τους οικονομολόγους που ερωτήθηκαν, συμφώνησαν ότι το ρεκόρ του αμερικανικού εθνικού χρέους δεν σηματοδοτεί καταστροφή, κυρίως επειδή η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται παρά την πανδημία και το επιτόκιο παραμένει χαμηλό.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε νόμο την αύξηση του ορίου του εθνικού χρέους κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, είχε επισημάνει ότι μια τέτοια απόφαση δεν είναι ασυνήθιστη καθώς, σύμφωνα με την ίδια, αυτό έχει γίνει περισσότερες από 80 φορές στην ιστορία των ΗΠΑ.