Ο δικηγόρος του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, καλείται να πληρώσει 150 εκ. δολάρια για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον εκλογικών αντιπροσώπων που στοχοποίησε.

Αφότου ο τότε πρόεδρος Τραμπ φαινόταν να χάνει τις εκλογές στην Τζόρτζια, πολιτεία-κλειδί για την επανεκλογή του, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι στοχοποίησε προσωπικά δύο εκλογικές αντιπροσώπους κατηγορώντας τες για νοθεία, χωρίς το παραμικρό στοιχείο

Οι δύο γυναίκες στοχοποιήθηκαν, απειλήθηκαν με θάνατο, απειλήθηκαν επειδή είναι αφροαμερικανίδες και η ζωή τους έγινε κόλαση

H Wandrea Shaye Moss και η μητέρα της, Ruby Freeman, μήνυσαν τον Ρούντολφ Τζουλιάνι για τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι είχαν αλλοιώσει τις ψήφους, γεγονός που οδήγησε σε ένα μπαράζ βίαιων απειλών.
Το ιστορικό της υπόθεσης

Ως δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τζουλιάνι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες του πρώην προέδρου να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και ενίσχυσε τους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 του ήταν προϊόν νοθείας. Του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες σε μια ξεχωριστή υπόθεση παρέμβασης στις εκλογές που έχει ασκήσει ο Φάνι Γουίλις, ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια.

Ο δικαστής της υπόθεσης έχει ήδη αποφανθεί ότι ο κ. Τζουλιάνι είναι υπεύθυνος για δυσφήμιση. Οι ένορκοι σε αυτή τη δίκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, πρέπει να αποφασίσουν πόσα θα επιδικάσουν στις δύο γυναίκες.

Ζητούσαν μεταξύ 15 και 43 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, σύμφωνα με τους δικηγόρους του και θα δήλωνε χρεωκοπία.

Σε μια ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα στην Ουάσινγκτον, η κ. Μος ανέβηκε στο εδώλιο για αρκετές ώρες την Τρίτη για να καταθέσει σχετικά με τις επιπτώσεις των ισχυρισμών του κ. Τζουλιάνι. Είπε ότι μετά τις εκλογές, η ζωή της έγινε ένας κύκλος «Κλαίω, τρώω, κοιμάμαι. Κλαίω, τρώω, κοιμάμαι».

Μια ειδική μάρτυρας, η πρώην αστυνομικός του Σικάγο Ρετζίνα Σκοτ, κατέθεσε ότι οι γυναίκες, οι οποίες είναι μαύρες, είχαν κατακλυστεί από «ρατσιστικό και γραφικό υλικό» στο διαδίκτυο.

Η Ruby Freeman στην νικητήρια ομιλία της στις κάμερες πριν επιδικαστεί το αστρονομικό ποσό της αποζημίωσης.
«Οι ένορκοι έστειλαν ένα μήνυμα»

Ο Μάικ Γκότλιεμπ, δικηγόρος των σύο γυναικών, δήλωσε ότι η ετυμηγορία που καταδίκασε τον Ρούντι Τζουλιάνι να πληρώσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δολάρια στις γυναίκες στέλνει ένα μήνυμα σε άλλους ανθρώπους στην εξουσία ότι δεν θα ξεφύγουν με τη διάδοση ψεμάτων.

«Το μήνυμα που στέλνει αυτό είναι ότι δεν θα τη γλιτώσετε», δήλωσε στο CNN, αναφερόμενος συγκεκριμένα σε ανθρώπους «πρόθυμους να ποδοπατήσουν» δημόσιους υπαλλήλους, όπως οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.