Ταξιδεύει και εντυπωσιάζει η έκθεση στο Ναυτικό Μουσείο της Σκιάθου

Πριν λίγες μέρες, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μπούρτζι  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Η άλλη θάλασσα» που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την  Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την έκθεση, επιμελήθηκε η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης, Ίριδα Κρητικού, και συμμετέχουν σαράντα εικαστικοί.

Η έκθεση διοργανώθηκε για τιμήσει την Επέτειο Μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θα φιλοξενείται στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου το χρονικό διάστημα 19 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου 2022.

Στην ψυχαγωγική ενημερωτική εκπομπή Ennitime is agood time η Εννη Λεβέντη και ο Κώστας Ανέστης, φιλοξένησαν τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα και μοιράστηκαν μαζί του τις εντυπώεις από τα εγκαίνεια της ΈΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΊΤΛΟ Η ΑΛΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ομαδική εικαστική και συμβολική αυτή έκθεση, βασίστηκε σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός λίγο πριν τη Μεγάλη Καταστροφή του 1922, την φυγή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ και το πέρασμα στη Σκιάθο, αναζητώντας μία νέα πατρίδα. Τα έργα των καλλιτεχνών  με σημείο αναφοράς την πλεύση στην «Άλλη θάλασσα» υλοποιήθηκαν προκειμένου να εγκατασταθούν κατά κύριο λόγο στον εσωτερικό χώρο του Ναυτικού Μουσείου ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα με τα οποία έχουν συνταιριαστεί αρμονικά με σεβασμό και με συνέπεια αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Η συμμετοχή των εικαστικών ήταν μεγάλη και τα έργα τους συγκίνησαν τους επισκέπτες.

Το έργο που παρουσίασε η Ελπινίκη Καμόσου στην έκθεση είναι επίσης εντυπωσιακό.

Για το συνολικό αποτέλεσμα και τις συμμετοχές των καλλιτεχνών μίλησε στην εκπομπή Ennitime is a good time και η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, κ. Ίριδα Κρητικού

Κάθε προσπάθεια να τιμήσουμε τις θυσίες χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν και ξανάχτισαν τη ζωή τους από την αρχή, αποτελούν πάντα μαθήματα ζωής για τους μεταγενέστερους.

Επιμέλεια syn mag team