Ένα από τα αξιοθέατα αυτού του μαγικού μέρους είναι το σπίτι του Κολόμβου, όπου λέγεται ότι είχε «ερωτικές» συνευρέσεις.

Ενώ πολλοί παραθεριστές γνωρίζουν μέρη όπως το Λανθαρότε, την Τενερίφη και τη Γκραν Κανάρια, άλλα, μικρότερα νησιά παραμένουν άγνωστα για τους περισσότερους.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η La Gomera – ένα μικρό νησί της Ισπανίας που απέχει μόλις λίγα λεπτά με το πλοίο από την Τενερίφη. Η La Gomera διαθέτει παραλίες με μαύρη άμμο, εκπληκτικό τοπίο, ζεστές θερμοκρασίες όλο το χρόνο και μια γραφική πόλη που ονομάζεται San Sebastian de la Gomera.

Οι «ερωτικές» συνευρέσεις του Κολόμβου

Χτισμένη πάνω σε ηφαιστειακό βράχο, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Costa Cruises έχει περιγράψει το San Sebastian de la Gomera ως ένα μέρος όπου «ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει πριν από εκατό χρόνια».

Tο Σπίτι του Κολόμβου βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και είναι ένα κτίριο σε κρεμ χρώμα, το οποίο πλαισιώνεται από ένα μικρό μουσείο

Σύμφωνα με το τοπικό γραφείο τουρισμού, το San Sebastián de La Gomera ήταν το μέρος όπου ο Χριστόφορος Κολόμβος ανανέωσε τις προμήθειές του πριν αποπλεύσει για το πρώτο του ταξίδι στην Αμερική τον 15ο αιώνα.

Λόγω της σχέσης της πόλης με τον αμφιλεγόμενο εξερευνητή – αποικιοκράτη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που σχετίζονται με τον Κολόμβο.

Ένα από αυτά τα αξιοθέατα είναι το σπίτι του Κολόμβου, όπου λέγεται ότι είχε «ερωτικές» συνευρέσεις. Το Σπίτι του Κολόμβου βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και είναι ένα κτίριο σε κρεμ χρώμα, το οποίο πλαισιώνεται από ένα μικρό μουσείο.

«Καταπράσινο τοπίο»

Υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα στο νησί, όπως το Torre del Conde – ένα μικρό πέτρινο παρατηρητήριο. Το παρατηρητήριο βρίσκεται στη μέση ενός πάρκου και χτίστηκε τον 15ο αιώνα με σκοπό την επίδειξη δύναμης.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στη La Gomera είναι να πετάξετε στο αεροδρόμιο της Τενερίφης South και να πάρετε το πλοίο από το κοντινότερο λιμάνι

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία διαθέτει πέτρινες αψίδες, καμπαναριό και έργα τέχνης.

Η Playa San Sebastián είναι μια παραλία με μαύρη άμμο κοντά στο κέντρο.Η παραλία με μαύρη άμμο είναι απέναντι από το τερματικό λιμάνι των πλοίων και διαθέτει εγκαταστάσεις όπως ντους, υπηρεσία ναυαγοσώστη.

Ενώ δεν υπάρχουν ξαπλώστρες στην παραλία, οι παραθεριστές μπορούν να φέρουν τις δικές τους στην άμμο. Η πόλη διαθέτει επίσης την Playa de la Guancha – έναν απομονωμένο κόλπο στον οποίο μπορεί κανείς να φτάσει μόνο από ένα μικρό παραλιακό μονοπάτι.

Πέρυσι, το νησί περιγράφηκε από μια ταξιδιωτική μπλόγκερ ως καλύτερο ακόμη και από την Τενερίφη. Σε ένα ιστολόγιο με τίτλο «Go here, not there» η ειδική ταξιδιώτης, Loria Zaino, ισχυρίζεται ότι είναι ακόμη πιο όμορφο από την Τενερίφη.

Η Loria είπε: «Η Τενερίφη είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρώπης. Παράδεισος που προσφέρει απίστευτες πεζοπορίες και πανέμορφο τοπίο. Το νησί είναι ιδανικό για όποιον θέλει να αντικαταστήσει την πολυσύχναστη πόλη με το καταπράσινο τοπίο».

Ναι, αλλά μήπως είναι ακριβό νησί;

Υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα στο νησί, όπως μονοπάτια πεζοπορίας, ένα εθνικό πάρκο, χιλιόμετρα εντυπωσιακών ηλιόλουστων ακτών, βουνά και άφθονη τοπική κουζίνα και κρασιά.

Για τους παραθεριστές που θέλουν να διανυκτερεύσουν, η διαμονή στο νησί είναι επίσης εξαιρετικά προσιτή.

Η Sun Online Travel βρήκε ότι μια διανυκτέρευση σε ένα οικογενειακό κατάλυμα που απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία, κοστίζει 24,50 λίρες ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που απέχει μόλις 550 μέτρα από την παραλία, με δωμάτια που ξεκινούν από 30 λίρες ανά διανυκτέρευση, ανά άτομο, βάσει του ότι δύο άτομα μοιράζονται ένα δωμάτιο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στη La Gomera είναι να πετάξετε στο αεροδρόμιο της Τενερίφης South και να πάρετε το πλοίο από το κοντινότερο λιμάνι.

*Με πληροφορίες από The Sun | Kεντρική φωτογραφία θέματος: lagomera.com 

https://www.in.gr/