Οταν μιλάμε για ρομαντική κομεντί η αλήθεια είναι μια. Ουδείς τις αναδεικνύει καλύτερα από την Μεγκ Ράιαν.

Η ηθοποιός που έμεινε για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας από την εμβληματική σκηνή του έργου «Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι» επιστρέφει σε ρομαντική κομεντί, μετά από είκοσι χρόνια, με την ταινία «What Happens Later», την οποία θα σκηνοθετήσει η ίδια.
Μαζί της σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι που γνωρίσαμε από την τηλεοπτική σειρά «X- Files».

«Τι θα γινόταν αν μια χιονισμένη νύχτα ερχόσασταν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον από το παρελθόν σας; Κάποιος που κάποτε γνώριζε τα μυστικά σου, γιατί κάποτε, πριν από πολύ καιρό, αυτό το άτομο μοιραζόταν την καρδιά σου».

Πρόκειται για μια κλασική ρομαντική κομεντί, που αφηγείται πώς οι πρώην εραστές Ουίλα (Μεγκ Ράιαν) και Μπιλ (Ντέιβιντ Ντουκόβνι) συναντιούνται ξανά τυχαία, δεκαετίες μετά τον χωρισμό τους, όταν βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.

«Η Ουίλα εξακολουθεί να είναι το γεμάτο θέληση, ανεξάρτητο πνεύμα που ήταν κάποτε, χωρίς δεσμούς, ενώ ο πρόσφατα χωρισμένος Μπιλ επανεκτιμά τη ζωή του και τις σχέσεις του με την εν διαστάσει σύζυγο και την κόρη του. Το μόνο που θέλουν, είναι να επιστρέψει καθένας στο σπίτι του. Και παρά το γεγονός πως συνατήθηκαν χωρίς να το επιδιώξουν, επιστρέφουν στο παρελθόν τους, ψάχνοντας τι τους χώρισε και τι θα μπορούσε να τους κάνει και πάλι ζευγάρι. Μόνο που όταν το παρελθόν είναι διαφορετικό από την οπιτική πλευρά του καθενός, τι μέλλον θα μπορούσαν να έχουν μαζί;»
Το «What Happens Later» βασίζεται στο θεατρικό έργο «Shooting Star» του Στίβεν Ντιτς, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με την Μεγκ Ράιαν και τον Κερκ Λιν. Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν από το Μπέντονβιλ του Άρκανσο μέσα στο 2022, ενώ η ταινία αναμένεται να βγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023.

Πρόκειται για τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της Μεγκ Ράιαν σε ρομαντική κομεντί μετά το «Kate and Leopold» του 2001 καθώς είχε απομακρυνθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο περιοδικό The New York Times Magazine το 2019, για την απόφασή της να κάνει μια παύση την καριέρα της, η Μεγκ Ράιαν είχε δηλώσει «Κουράστηκα. Ένιωθα να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου ή τον κόσμο ώστε να μπορώ να μεταφέρω το συναίσθημα στην σκηνή. Ένιωθα απομονωμένη».

Στην ίδια συνέντευξη η Μεγκ Ράιαν αποκάλυψε οτι δούλευε πάνω σε μια ρομαντική κομεντί καθώς μπορούσε πλέον να μεταφέρει την εμπειρία και την γνώση που είχε αποκτήσει μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Άγρυπνος στο Σιάτλ» και «Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας»

«Ξέρω τώρα ότι οι ρομαντικές κομεντί είναι γλυκές, αλλά έχουν δομή. Υπάρχει ένα είδος αρχιτεκτονικής. Ήταν κάτι που δεν το γνώριζα τότε».

Μετά από κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις που έκανε, η Μεγκ Ράιαν επέστρεψε τελικά στη μεγάλη οθόνη το 2015 με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην ταινία «Ithaca», όπου πρωταγωνίστησε επίσης ο γιος της, Τζακ τον οποίο έχει αποκτήσει με τον Ντένις Κουέιντ, Τζακ που συνεχίζει την καριέρα του ως ηθοποιός.